Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

05 Απριλίου 2007: Ένας άνθρωπος σκοτώνεται και 4 τραυματίζονται, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης ετοιμότητας στο κρουαζιερόπλοιο «Αστόρια», που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Κέρκυρας.


Ενας ναυτικός νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός άσκησης επί του κρουαζιερόπλοιου ΑSΤΟRΙΑ, στο λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το δυστύχημα συνέβη όταν έσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το συρματόσχοινο καθαίρεσης της σωστικής λέμβου, στην οποία επέβαιναν πέντε μέλη του πληρώματος του πλοίου. Νεκρός είναι ένας αλλοδαπός ναυτικός, ενώ τραυματίστηκαν οι άλλοι τέσσερις συνάδελφοί του, όλοι αλλοδαποί.

Η σορός του άτυχου ναυτικού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για νεκροψία - νεκροτομή. Επίσης, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας μεταφέρθηκαν οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες, ενώ οι υπόλοιποι ελαφρότερα τραυματισμένοι παρέμειναν στο πλοίο καθώς δεν απαιτείτο η νοσηλεία τους.

Το κρουαζιερόπλοιο ASTORIA, με σημαία από τις Μπαχάμες, είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Κέρκυρας προερχόμενο από Τεργέστη με 531 επιβάτες και 257 ναυτικούς ως πλήρωμα.

Προανάκριση διενεργεί το τοπικό λιμεναρχείο, το οποίο έχει απαγορεύσει και τον απόπλου του "ASTORIA".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου