Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

15 Μαρτίου 1993: H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποστέλλει κλιμάκιο των ΜΑΤ στον Υμηττό για να ξηλώσει την κεραία του τηλεοπτικού σταθμού του Βασίλη Λεβεντη «Κανάλι 40».


 Ο σταθμός ιδρύθηκε το 1990 από τον πολιτικό Βασίλη Λεβέντη και ονομαζόταν Κανάλι 67. Την πρώτη του ονομασία την πήρε από τον δίαυλο 67 UHF από τον οποίο εξέπεμπε ο σταθμός από το Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας.
To πρόγραμμά του ήταν κυρίως μουσικό, με πολιτικές εκπομπές του Βασίλη Λεβέντη που έχουν μείνει κυριολεκτικά στην τηλεοπτική ιστορία της cult τηλεόρασης, ενώ υπήρχαν και διάφορες οικολογικές εκπομπές στο πνεύμα των Οικολόγων Πρασίνων που εκπροσωπούσε ο ιδρυτής του.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος καταλαμβάνουν ενημερωτικές, ψυχαγωγικές και μουσικές  εκπομπές, εκπομπές τηλεμάρκετινγκ και εκπομπές για την ορθοδοξία . Πολύ νωρίς το πρωί προβάλλονται και εκπομπές ντοκιμαντέρ. Επιπλέον προβάλλονται και εκπομπές  trash tv.
Ο πραγματικός λόγος δημιουργίας και ύπαρξης του τηλεοπτικού σταθμού ήταν ουσιαστικά η διάδοση του πολιτικού κόμματος 'ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ' και των απόψεων του προέδρου του Βασίλη Λεβέντη όπου ήταν και ιδιοκτήτης του .
O πρωτος σκηνοθετης του ητο ο Νικος Κεμαλης με εκπομπες οπως WEST SIDE-Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ 2000 -ΙΑΤΡΙΚΗ -OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
Λίγα χρόνια μετά μετονομάστηκε σε Κανάλι 40 λόγω της μεταφοράς του στη συχνότητα 40 UHF. Το 2001 πουλήθηκε στον Φίλιππο Βρυώνη και μετονομάστηκε σε Extra Channel, ενώ δύο χρόνια αργότερα πήρε την ονομασία  Extra3. Σήμερα, ο Βασίλης Λεβέντης έχει εκπομπή στο κανάλι κάθε Κυριακή.Από της 3 Σεπτεμβρίου 2010 εκπέμπεται ψηφιακά στην Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός έγινε ιδιαίτερα γνωστός μετά το κλείσιμο του και με την άνθιση του ίντερνετ λόγω της μεγάλης διάδοσης ενός video με την τελευταία εκπομπή του καναλιού 40 που εμφανίζεται ο Βασίλης Λεβέντης να παρουσιάζει μια γραφική εκπομπή που έχει σχολιαστεί με ποικίλους τρόπους 

πηγη: http://athenstvchannels.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου