Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

15 Δεκεμβρίου 2007: Παραιτείται για λόγους ευθιξίας ο Υπουργός Απασχόλησης, Βασίλης Μαγγίνας, λόγω των αποκαλύψεων για απασχόληση ανασφάλιστων αλλοδαπών και πολεοδομικές παραβάσεις στη βίλα του στο Κορωπί.

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό. Καθήκοντα υπουργού Απασχόλησης αναλαμβάνει η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία θα ορκιστεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Σταθερή και αμετάβλητη θέση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση χωρίς εκπτώσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ο Κόσμος του Επενδυτή, ο Β. Μαγγίνας κατέχει πολεοδομική άδεια για αναψυκτήριο, βάσει της οποίας έχει χτίσει την κατοικία του στο Κορωπί.

Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι η χωροταξική ζώνη στην οποία είναι χτισμένο το σπίτι δεν είναι οικιστική. Στη συγκεκριμένη περιοχή τα μόνα κτίρια που μπορούν να ανεγερθούν είναι αναψυκτήρια, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικά κέντρα και γηροκομεία.

Ο ίδιος ο Βασίλης Μαγγίνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλά για προσωπική επίθεση εναντίον του, λόγω των αλλαγών που προωθεί στο Ασφαλιστικό.

Σχετικά με την οικία στο Κορωπί, αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή όλες οι άδειες είναι ίδιες, δηλαδή για αναψυκτήρια, και πως ο ίδιος έχει πληρώσει τα τέλη που προβλέπονται.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Βασίλης Μαγγίνας υπέβαλε, σήμερα το πρωί, για λόγους ευθιξίας την παραίτησή του. Ο Πρωθυπουργός την έκανε αποδεκτή και ευχαρίστησε τον κ. Μαγγίνα για την σημαντική προσφορά του στο θέμα της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.

Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε καθήκοντα Υπουργού Απασχόλησης στην κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Σταθερή και αμετάβλητη θέση της Κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση χωρίς εκπτώσεις, με σταθερό γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου