Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

20 Δεκεμβρίου 2007: Απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, η οποία προκαλεί έντονη σκανδαλολογία.



πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=858673

Άρθρο από 20 Δεκεμβρίου 2007


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος έπειτα από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Κολωνάκι.

Ο Χρ.Ζαχόπουλος έπεσε περίπου στις 2 το μεσημέρι στον ακάλυπτο από το διαμέρισμά του, στην οδό Καρνεάδου 16. Λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα.

Έκτοτε, νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, έχοντας μεγάλη απώλεια αίματος και ασταθή κατάσταση, καθώς εμφανίζει πολλαπλά κατάγματα πλευρών, πυέλου, ωμοπλάτης και κάτω άκρων.

O Χρήστος Ζαχόπουλος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία από την οποία διαπιστώθηκε πως από την πτώση δεν προκλήθηκαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι γιατροί εκτιμούν την κατάσταση ως ιδιαιτέρως σοβαρή, παρακολουθούν τον ασθενή με στόχο να τον κρατήσουν στη ζωή.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν αξιωματικοί της Ασφάλειας οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση. Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, η Ασφάλεια αναζητά μια γυναίκα, η οποία φέρεται να είχε οπτικοακουστικό υλικό με τον Χρ.Ζαχόπουλο.

Εξάλλου, όπως είχαν γράψει Τα Νέα της Τετάρτης, κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού συνδέουν την παραίτηση του κ. Ζαχόπουλου με ένα περιστατικό που είχε συμβεί προ ημερών στους διαδρόμους του ΥΠΠΟ, όταν η επί πολύ καιρό συνεργάτις του, απειλούσε φωνάζοντας δημόσια κραδαίνοντας φωτοτυπίες εγγράφων.

Στον «Ευαγγελισμό» έσπευσε μετά το συμβάν ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης.

Ο κ. Ζαχόπουλος υπηρέτησε στη θέση του γγ του ΥΠΠΟ από τον Μάρτιο του 2004. Αργά το βράδυ της Τρίτης υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Ο κ. Ζαχόπουλος επικαλέστηκε λόγους υγείας για την παραίτησή του, αν και στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ δεν αναφέρεται κανένα αίτιο.

Πάντως, μετά την υποβολή της παραίτησης ο κ. Ζαχόπουλος εισήχθη στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» για βραχεία νοσηλεία λόγω υπερτασικού επεισοδίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε σχετικά: «Όταν κάποιος φτάνει να κάνει το απονενοημένο διάβημα δημιουργείται ένα μεγάλο γιατί. Για την κατάσταση της υγείας του γνωρίζετε. Ελπίζουμε οι έρευνες να δώσουν απαντήσεις.»

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη από τη Βουλή. «Εύχομαι να εύχονται όλοι να αποκατασταθεί η υγεία του κ. Ζαχόπουλου».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου