Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

02 Μαρτίου 1933: Ο γιγαντιαίος γορίλας «Κινγκ Κονγκ» κάνει την εμφάνισή του στις κινηματογραφικές αίθουσες της Νέας Υόρκης.

Ηταν 2 Μαρτίου του 1933 όταν ο «Κινγκ-Κονγκ» έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Νέας Υόρκης. Η πρώτη εμφάνιση του γιγαντιαίου γορίλα στις οθόνες προκάλεσε ουρλιαχτά σε όσες αίθουσες προβλήθηκε. Ήταν ένας αναπάντεχος και καθόλου παράλογος τρόμος, αφού τα όσα κατέγραφαν οι κάμερες παρά την έλλειψη της τεχνολογίας στα οπτικά εφέ, έφερναν πολύ κοντά σε κάτι που θα μπορούσε ίσως και κάτω από συνθήκες, μέχρι ενός σημείου να συμβεί. Το έργο  που αποτελεί ορόσημο στις ταινίες τρόμου εξακολουθεί να προκαλεί ρίγη συγκίνησης τους θεατές, τόσο στην αρχική του κόπια, του 1933, όσο και σ’ αυτή του 1976 και την πιο πρόσφατη, αυτή του 2005 που ακολούθησαν. Κι εκεί ήταν η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας, που μαζί με το απαραίτητο μελό και ρομάντζο, την έκαναν να μείνει στην ιστορία της έβδομης τέχνης, σαν μια πρωτοποριακή στο είδος της.

Το μπάτζετ των 675.000 δολαρίων και η.... απόδοση
    Η πρώτη εμφάνιση του γιγαντιαίου γορίλλα στις οθόνες ήταν σε σκηνοθεσία και παραγωγή των Merian C. Cooper και Ernest B. Schoedsack, για λογαριασμό της RKO Radio Pictures. Στην παραγωγή ήταν το όνομα του David O. Selznick (Όσα παίρνει ο άνεμος κ.τ.λ.) αποτέλεσε εγγύηση στο μπάτζετ των 675.000 δολαρίων (ιδιαίτερα εντυπωσιακό για εκείνη την εποχή) που επενδύθηκε και που απέδωσε δεδομένου του ότι η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

 Χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας όπως η πρωταγωνίστρια Fay Wray να είναι η πρώτη γυναίκα που θα ανέβει στην παλάμη του τεράστιου γορίλα, ή τον Κινγκ Κονγκ να μάχεται στην κορυφή του Empire State Building, με τα πολεμικά αεροπλάνα της εποχής θα σημαδέψουν την ιστορία του κινηματογράφου.


Το στόρι
    Δύο ηθοποιοί ταξιδεύουν για τα γυρίσματα ενός φιλμ σε σε ένα μικρό νησί του Ινδικού Ωκεανού. Εκεί η πρωταγωνίστρια θα αιχμαλωτιστεί από μια πρωτόγονη φυλή που στην συνέχεια θα την δέσουν στον βωμό της θυσίας, για να εξευμενίσουν τον γιγαντιαίο γορίλλα. Ο Κίνγκ Κόνγκ, όμως, αντί να τη γευτεί θα προτιμήσει να τη πάρει στο καταφύγιο του, όπου θα αρχίσει να πλέκεται ένα μάλλον αλλόκοτο ειδύλλιο. Ο Κινγκ Κονγκ θα πέσει θύμα με την σειρά του, της ανθρώπινης λαιμαργίας και της δίψας για πλούτη και θα κάνει το μεγάλο ταξίδι, που θα τον φέρει στην Νέα Υόρκη.  Σε έναν κόσμο που κυριαρχούν κάτι μικρά πλάσματα, σαν κι αυτό που γνώρισε, αλλά σαφώς πιο επιθετικά και δίχως κανένα οίκτο.

πηγη: http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου