Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

16 Φεβρουαρίου 1985: ο Ανδρέας Παπανδρέου εγκαινιάζει το ΣΕΦ παρουσία 12.000 φιλάθλων κατά την τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

Σαν σήμερα, στις 16 Φεβρουαρίου του 1985 , ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου εγκαινιάζει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία 12.000 φιλάθλων, κατά την τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

Το γνωστό σε όλους μας ΣΕΦ αποτελεί ένα αθλητικό συγκρότημα ¨στολίδι» για τον ελληνικό αθλητισμό και μπορεί να φιλοξενήσει πληθώρα αθλημάτων και δραστηριοτήτων όπως: κλασικός αθλητισμό (κλειστός στίβος) , μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πυγμαχία, πάλη, πιγκ-πογκ , ξιφασκία, τζούντο , καράτε, σκοποβολή, τοξοβολία, τάε-κβο-ντο, ποδόσφαιρο σάλας και άλλα.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας καταλαμβάνει συνολική έκταση 288 στρεμμάτων (288.352 τετραγωνικών μέτρων). Τα κτίσματα καλύπτουν χώρο 50 στρεμμάτων και ο περιβάλλων χώρος τα άλλα 238 στρέμματα. Η χωρητικότητα είναι 10.520 θέσεις γιααγώνες στίβου, 11.390 θέσεις για Ομαδικά Αθλήματα κλειστού χώρου, και 14.000 θέσεις για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και συνέδρια . Ο χρόνος που χρειάζεται να αδειάσει το Στάδιο είναι τρία λεπτά.

Είναι το μοναδικό στάδιο που διαθέτει εκ κατασκευής πίστα παγοδρομίου, στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν τόσο καλλιτεχνικές παγοδρομίες όσο και αγώνες «Χόκεϊ».

Στη διάρκεια των αθλητικών αγώνων υπάρχει η υποδομή για πλήρη φιλοξενία και τεχνική εξυπηρέτηση περίπου 400 δημοσιογράφων.

Στον χώρο που περιβάλλει το Στάδιο ο επισκέπτης μπορεί να βρει ελεύθερο χώρο για περπάτημα και αθλοπαιδιές , εστιατόρια και καφέ δίπλα στην θάλασσα του Σαρωνικού και παιδικές χαρές για τα μικρά παιδιά. Υπάρχουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, έξι ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, τρία γήπεδα βόλεϊ, δυο γήπεδα μίνι σόκερ , ένα γήπεδο χαντμπολ και δυο μπιτς βόλεϊ

Ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του χώρου του Σταδίου είναι τα δώματα του κτηρίου τα οποία διατίθενται τόσο για εκθέσεις ανοικτού χώρου όσο και δεξιώσεις .

Επίσης το νέο εκθεσιακό συγκρότημα του Περιστυλίου μπορεί να καλύψει εκθέσεις και εκδηλώσεις όλη την περίοδο του χρόνου

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επίσης, είναι 100% προσβάσιμο για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Πηγή: sef-stadium.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου