Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

3 Δεκεμβρίου: γεννιούνται οι ποδοσφαιριστές Κριστιάν Καρεμπέ (1970), Αβραάμ Παπαδόπουλος (1984) Γιάννης Αμανατίδης (1981) και Νταβιντ Βίγια (1981)



Κριστιάν Καρεμπέ
Για πρώτη φορά στην Ευρώπη έπαιξε στην Ναντ και έκανε μεγάλη καριέρα με πολλούς τίτλους.
Με τη Ρεάλ Μαδρίτης καταξιώθηκε ποδοσφαιρικά και έκανε την πιο καλή χρονιά της καριέρας του το 1998, όταν κέρδισε την άνοιξη το Τσάμπιονς Λιγκ και το καλοκαίρι το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου με την εθνική Γαλλίας.
Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν το 1998 όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ δύο χρόνια μετά, το 2000 κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Στον Ολυμπιακό αγαπήθηκε όσο λίγοι αφού εκτιμήθηκε ο ευγενής και αξιοπρεπής αν και ευέξαπτος κάποιες στιγμές χαρακτήρας του. Αγωνίστηκε στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού εναντίον της Λεβερκούζεν για το Τσάμπιονς Λιγκ και σε μεγάλες νίκες ενάντια στον Παναθηναϊκό, συγκροτώντας μαζί με το Τζιοβάννι και το Ζε Ελίας την καλύτερη ίσως ομάδα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.
Aγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της Γαλλίας 53 φορές. Έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική στις 14 Νοεμβρίου 1992 στον αγώνα Γαλλία -Φινλανδία 2-1, ενώ πέτυχε το μοναδικό του γκολ στον αγώνα Ρουμανία - Γαλλία 1-3, στις 10 Οκτωβρίου 2005.
Στατιστικά θεωρείται από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές σε ομαδικό επίπεδο αφού έχει κατακτήσει όλους τους μεγάλους τίτλους έχοντας μια από τις πιο πλούσιες τροπαιοθήκες.

Αβραάμ Παπαδόπουλος
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού στον Ολυμπιακό.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στο Διγενή Λακκώματος Χαλκιδικής. Αρχικά αγωνιζόταν ως κεντρικός επιθετικός. Όταν μεταγράφηκε στον Άρη (2001) πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή ως κεντρικός αμυντικός, και σύντομα καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα της ομάδας, ενώ σήμερα θεωρείται από τους σημαντικότερους νέους Έλληνες παίκτες.
Τον Ιούλιο του 2008 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό έναντι του ποσού των 2.5εκ. ευρώ, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο. Την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό κατέκτησε το νταμπλ. Το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Πειραιά το πέτυχε εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας στις 29 Ιουλίου 2009, βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει με 0-2 στον αγώνα αυτό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.
Στις 5 Φεβρουαρίου 2008 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας σε φιλικό προετοιμασίας με την Τσεχία στην Κύπρο.
Επίσης, υπήρξε διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, έχοντας 9 συμμετοχές, χωρίς ωστόσο να έχει σκοράρει.

Γιάννης Αμανατίδης
Γεννήθηκε στην Κοζάνη και πήγε μαζί με τους γονείς του και τα τρία αδέλφια του στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Εκεί γράφτηκε από μικρός πρώτα στην αθλητική ένωση και δύο χρόνια αργότερα, το 1992, στον αθλητικό όμιλο VfB Stuttgart.
Το 2002 άρχισε τη σταδιοδρομία του στην Μπουντεσλίγκα. Μεταφέρθηκε στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης μέσα το 2003/04. Παρόλο που ο ίδιος πέτυχε έξι γκόλ, η ομάδα του υποβιβάστηκε.
Έμεινε άλλη μια σεζόν στην ΦΚ Καϊζερσλάουτερν ως επιθετικός και επέστρεψε ξανά στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης. Με 12 γκολ πρωταθλήματος στη Γερμανία πήρε θέση στα top ten. Από το 2007-08 είναι αρχηγός στην Άιντραχτ.
Παίζει στην ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από τον Νοέμβριο 2002 και έχει την θέση μέσου. Ο πρώτος του αγώνας με την εθνική ήταν Ελλάς-Ιρλανδία το 2002. Μέχρι το 2007 πήρε μέρος σε 20 αγωνίσματα.
Στις 17 Οκτωβρίου 2007 σημείωσε το πρώτο γκολ του για την Ελλάδα στον αγώνα Ελλάδα-Τουρκία στο 79ο λεπτό. Το παιχνίδι τελείωσε 1-0 υπέρ της Ελλάδας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008.
Λόγω τραυματισμού δεν έλαβε μέρος στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ενώ σχεδόν ένα μήνα μετά το τέλος της διοργάνωσης, και ενώ στην Εθνική Ελλάδος είχε αλλάξει ο προπονητής, ο Αμανατίδης ανακοίνωσε, μέσω της ιστοσελίδας της Άιντραχ Φρανκφούρτης, την απόφασή του να μην αγωνιστεί ξανά με την Εθνική ομάδα, αφήνοντας αιχμές για διάφορες καταστάσεις μέσα στην ομάδα.

Νταβίντ Βίγια Σάντσεθ
Ο Νταβίντ Βίγια Σάντσεθ (David Villa Sánchez, στα ισπανικά προφέρεται Νταβίδ Βίγια Σάντσεθ) είναι Ισπανός ποδοσφαιριστής γεννημένος στο προάστιο Τουίλα της πόλης Λανγκρέο στις 3 Δεκεμβρίου 1981. Αγωνίζεται στη Νιου Γιορκ Σίτι ΦΚ) ως επιθετικός αλλά μπορεί να παίξει και ως ακραίος μέσος. Ήταν διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Ισπανίας μεχρι το Μουντιάλ του 2014, με την οποία το 2008 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το 2010 το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το προσωνύμιο του είναι El Guaje (Το Παιδί στα Αστουριανά).
Τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στην εφηβική ομάδα της Λανγκρέο ενώ το 1999 μετακόμισε σε αυτή της Σπόρτινγ Χιχόν Β. Το 2000 έκανε την πρώτη του επαγγελματική παρουσία στην ομάδα της Σπόρτινγκ Χιχόν, που αγωνιζόταν στη Δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. το 2003. ύστερα από 80 άγώνες στο πρωτάθλημα με την ομάδα της Σπόρτινγκ, κατά τους οποίους πέτυχε 38 τέρματα, ο Βίγια μεταγράφηκε στην ομάδα της Ρεάλ Σαραγόσα, με την οποία κατέκτησε το 2004 το Κύπελλο Ισπανίας και λίγο αργότερα και το Σούπερ Καπ. Το 2005 μεταγράφηκε έναντι 12 εκατομμυρίων Ευρώ στην ομάδα της Βαλένθια, με την οποία έχει κατακτήσει άλλο ένα κύπελλο Ισπανίας το 2008. Τον Μάιο του 2010, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την συμφωνία της με την Βαλένθια και τον παίκτη για την απόκτηση του, έναντι του ποσού των 40 εκατομμυρίων Ευρώ. Στις 8 Ιουλίου 2013 ο Βίγια πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2014, όταν και πήρε μεταγραφή για τη Νιου Γιορκ Σίτι ΦΚ στις ΗΠΑ.
Ο Βίγια έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της Ισπανίας το 2005, με αντίπαλο το Σαν Μαρίνο. Έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όπου πέτυχε 3 τέρματα και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2008, όπου με τα 4 γκολ που πέτυχε βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το τρόπαιο. Έλαβε επίσης μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2009 στη Νότιο Αφρική, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ήταν ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης με 5 τέρματα (τον ίδιο αριθμό τερμάτων πέτυχαν και οι Τόμας Μύλερ, Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Ντιέγο Φορλάν). Ο Βίγια είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας.
Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου