Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

12 Ιανουαρίου 2007: Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα δέχεται επίθεση με ρουκέτα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Π.Στάθης, η ρουκέτα είναι ρωσικής κατασκευής του 1962, η οποία κυκλοφορεί στον ίδιο τύπο ή σε διάφορες παραλλαγές κυρίως σε ανατολικές χώρες. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ίδιο ή πανομοιότυπο όπλο μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Το αντιαρματικό αυτό αποτελείται από δύο μέρη, το βλήμα και τον εκτοξευτήρα που είναι μιας χρήσεως και έχει βεληνεκές περίπου 300 μέτρα.

Ο κ. Στάθης τόνισε ότι όλα τα ευρήματα από τον τόπο της επίθεσης έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ οι έρευνες στο χώρο συνεχίζονται και υπάρχει στενή συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά το τηλεφώνημα για ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», όπως είπε ο κ. Στάθης έγινε στις 7:27 λεπτά το πρωί στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας security «Ερμής» που έχει αναλάβει τη φύλαξη εσωτερικά του κτιρίου της πρεσβείας και η αξιοπιστία του ερευνάται.

Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από σημείο της οδού Λαμψάκου, ακριβώς απέναντι από το κτίριο της πρεσβείας. Στο σημείο βρίσκεται ένα οικόπεδο, με ένα μικρό εργοτάξιο, καλυμένο με λαμαρίνες. Η αστυνομία θεωρεί ότι η πυροδότηση έγινε από φορτηγάκι, που είχε σταθμεύσει στο σημείο.

Η ρουκέτα δημιούργησε τρύπα μεγέθους περίπου 10χ30 εκατ. ακριβώς πάνω από το θυρεό της πρεσβείας. Τα υπολείμματα της ρουκέτας εντοπίστηκαν από την αστυνομία στο εσωτερικού του κτιρίου της αμερικάνικης πρεσβείας, στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Αμερικανού πρέσβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου