Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

18 Ιανουαρίου 1967: ο Άλμπερτ Ντε Σάλβο γνωστός ως ο "Στραγγαλιστής της Βοστόνης" που διέπραξε σωρεία εγκλημάτων καταδικάζεται σε ισόβια φυλάκιση.

Στις 14 Ιουνίου του 1962 βρέθηκε νεκρή η 55χρονη Άννα Σλέσερς. Είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με ένα αντικείμενο και γύρω από το λαιμό της ήταν τυλιγμένη μια ζώνη τόσο σφιχτά, που έτρεχε αίμα από τα αυτιά της.
Στις 30 Ιουνίου του 1962 πέθανε η 68χρονη Νίνα Νικόλς. Είχε κακοποιηθεί και αυτή σεξουαλικά και στραγγαλίστηκε με δύο μεταξωτές κάλτσες.
Το ίδιο συνέβη και στην 65χρονη Έλεν Μπλέικ, στην 67χρονη Τζέιν Σάλιβαν και στην 72χρονη Ίντα Ίργκα τον Άυγουστο του ’62.
Το γυμνό σώμα της τελευταίας είχε τοποθετηθεί μπροστά στην είσοδο του σπιτιού της με τα δύο της πόδια ανοιχτά, έτσι ώστε να τη βλέπει σε αυτή τη στάση όποιος έμπαινε στο δωμάτιο.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του ’62, βιάστηκαν και στραγγαλίστηκαν η 20χρονη αφροαμερικανίδα Σόφι Κλαρκ και η 23χρονη Πατρίσια Μπισέτ.
Μέσα στον επόμενο χρόνο υπήρξαν άλλα τέσσερα θύματα: η 69χρονη Μαίρη Μπράουν, η 58χρονη Έβελιν Κόρμπιν, η 23χρονη Τζόαν Γκραφ και τελευταία, η 19χρονη Μαίρη Σάλιβαν.
Η Σάλιβαν είχε βιαστεί και αφού ξεψύχησε, κακοποιήθηκε σεξουαλικά με ένα σκουπόξυλο. Η πληροφορία δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όλες οι επιθέσεις είχαν πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη και τις τριγύρω περιοχές.
Για περισσότερο από ένα χρόνο, οι κάτοικοι της πόλης είχαν βυθιστεί στον πανικό και τον τρόμο, καθώς η αστυνομία φάνταζε ανίκανη να σταματήσει τις δολοφονίες.
Σχηματίστηκε ξεχωριστό τμήμα, μοναδική ασχολία του οποίου ήταν να εντοπίσει τον “Στραγγαλιστή της Βοστώνης”, όπως αποκαλούσαν τον μυστηριώδη δολοφόνο.
Δεν τον βρήκαν ποτέ. Ο δολοφόνος παραδόθηκε μόνος του.
Το όνομά του ήταν Άλμπερτ Ντε Σάλβο.

O “Άνθρωπος – Μετρητής”
Ο Άλμπερτ Ντε Σάλβο γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1931 στη φτωχότερη περιοχή της πολιτείας της Μασαχουσέτης, την Τσέλσι.
Ο πατέρας του, Φρανκ, ήταν αλκοολικός, κακοποιούσε την οικογένειά του και κυρίως τη γυναίκα του, Σάρλοτ. Μία νύχτα έσπασε τα δόντια της με μια γροθιά και μετά της έσπασε όλα τα δάχτυλα.
Υπήρχαν φορές που ο πατέρας του έφερνε ιερόδουλες στο σπίτι και συνευρισκόταν σεξουαλικά μαζί τους μπροστά στην οικογένειά του.

Ο Άλμπερτ ήταν ένα απείθαρχο παιδί, μπλεκόταν συνέχεια σε μπελάδες και σε ηλικία μόλις 12 ετών, συνελήφθη γιατί ξυλοκόπησε και λήστεψε ένα νεαρό αγόρι.
Το 1948, ύστερα από χρόνια σε αναμορφωτήρια, κατατάχτηκε στο στρατό και  υπηρέτησε στη Γερμανία.
Ο 18χρονος φάνηκε να ηρεμεί με την πειθαρχία του στρατού και η συμπεριφορά του άρχισε να εξομαλύνεται.
Γνώρισε και ερωτεύτηκε τη νεαρή Γερμανίδα, Ίρμγκαρντ Μπεκ. Παντρεύτηκαν και για ένα διάστημα, ο Ντε Σάλβο ήταν ευτυχισμένος.

Πολύ γρήγορα όμως άρχισαν να διαγράφονται σύννεφα στον ορίζοντα.
Ο Ντε Σάλβο απαιτούσε η γυναίκα του να τον ικανοποιεί σεξουαλικά πέντε και έξι φορές την ημέρα.
Όταν η Ίρμγκαρντ αρνιόταν, ο Ντε Σάλβο περνούσε ώρες κλειδωμένος στο μπάνιο και αυνανιζόταν μέχρι να καταλαγιάσει η επιθυμία του.
Όταν επέστρεψε στις Η.Π.Α. το 1955, βρήκε ένα τρόπο να ικανοποιήσει την ανεξέλεγκτη σεξουαλική του όρεξη.

Προσέγγιζε κοπέλες λέγοντάς τους ότι εκπροσωπούσε ένα πρακτορείο μοντέλων και ζητούσε να μετρήσει τις αναλογίες τους.
Αν τον άφηναν θα τους έδινε 10 δολάρια. Αν έβγαζαν τα ρούχα τους, θα έπαιρναν 20 δολάρια. Αν τον άφηναν να τις αγγίξει, 35 δολάρια.
Πολλές τον πίστευαν και ο Ντε Σάλβο συνέχισε ανενόχλητος για καιρό. Η αστυνομία γνώριζε ότι υπήρχε ένας άντρας που παρενοχλούσε νεαρές γυναίκες, τον αποκαλούσαν “Ο Άνθρωπος Μετρητής”, αλλά δεν έγιναν προσπάθειες να συλληφθεί.

Ώσπου στις 17 Μαρτίου του 1961, ο Ντε Σάλβο συνελήφθη επειδή διέρρηξε ένα σπίτι και φυλακίστηκε για ένα χρόνο.
Όταν αποφυλακίστηκε, συνέχισε να κυνηγάει την σεξουαλική ικανοποίηση. Αυτή τη φορά όμως, δεν του έφτανε να κοροϊδεύει νεαρά κορίτσια.
Προσποιούνταν τον τεχνικό και με διάφορες δικαιολογίες έμπαινε στα σπίτια των γυναικών και τις βίαζε.
Αυτή τη φορά, η αστυνομία τον ονόμασε “Ο Πράσινος Άντρας” γιατί φορούσε πράσινη στολή τεχνικού.

Πριν δικαστεί, ο Ντε Σάλβο πέρασε μερικούς μήνες σε ψυχιατρική κλινική για να εξακριβωθεί αν ήταν ψυχασθενής.
Εκεί γνωρίστηκε με τον Τζορτζ Νάσαρ, έναν άντρα που επρόκειτο να φυλακιστεί για ανθρωποκτονία.
Ανέπτυξαν πολύ στενές σχέσεις και ο Ντε Σάλβο περηφανευόταν συνέχεια για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει.
Κάθε φορά, μεγαλοποιούσε και κάποιο γεγονός για να φανεί πιο εντυπωσιακό.
Τον Μάρτιο του 1965, ο ΝτεΣάλβο αποκάλυψε το πιο συνταρακτικό στοιχείο απ’ όλα.

Άλμπερτ ΝτεΣάλβο, ο “Στραγγαλιστής της Βοστώνης”
Στόχος του Ντε Σάλβο ήταν να γίνει πλούσιος για να φροντίσει την οικογένειά του.
Πίστευε ότι αν παραδεχόταν ότι ήταν ο δολοφόνος που τρομοκρατούσε τη Βοστώνη, θα γινόταν αυτομάτως διάσημος και η διασημότητα θα έφερνε χρήματα.
Δεν φοβόταν ότι θα κατέληγε στην ηλεκτρική καρέκλα, γιατί είχε στο πλευρό του έναν απ’ τους καλύτερους δικηγόρους της Βοστώνης, τον Φ. Λι Μπέιλι, ο οποίος ήταν συνήγορος και του Νάσαρ.

Ο Μπέιλι κατάφερε μια τεράστια νίκη για τον πελάτη του.

Ο Ντε Σάλβο θα ομολογούσε, αλλά δεν θα συλλαμβανόταν για τους φόνους, εκτός αν βρίσκονταν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία.
Για 50 ώρες, ο Ντε Σάλβο περιέγραφε τις δολοφονίες με εξονυχιστικές λεπτομέρειες, που δεν είχαν δημοσιευτεί ποτέ. Μάλιστα πρόσθεσε ακόμα δύο γυναίκες στη λίστα των θυμάτων, την 85χρονη Μαίρη Μούλεν και την 23χρονη Μπέβερλι Σάμανς.
Γνώριζε τις σκηνές των εγκλημάτων, καλύτερα κι απ’ τους αστυνομικούς που τις είχαν ερευνήσει.
Ανέφερε ακόμα και το σκουπόξυλο με το οποίο βίασε τη 19χρονη Σάλιβαν, που γνώριζαν μόνο οι αρχές.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρχε κανένα φυσικό στοιχείο που να τον συνέδεε με τον Στραγγαλιστή.
Ο Ντε Σάλβο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά για τους βιασμούς που είχε διαπράξει ως ο “Πράσινος Άντρας” και όχι για τις δολοφονίες.
Τον Φεβρουάριο του 1967, ένα μήνα μετά την καταδίκη του, ο Ντε Σάλβο απέδρασε.
Παραδόθηκε ο ίδιος στην αστυνομία τρεις μέρες αργότερα, ισχυριζόμενος ότι ήθελε μόνο να διαμαρτυρηθεί για την κακή κατάσταση των φυλακών.

Στις 25 Νοεμβρίου του 1973, ο Ντε Σάλβο μαχαιρώθηκε από έναν άγνωστο άντρα και πέθανε.
Το προηγούμενο βράδυ είχε επικοινωνήσει με τον ψυχίατρο Έιμς Ρόμπι και του είχε πει ότι ήταν έτοιμος να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τον “Στραγγαλιστή της Βοστώνης”.

Ποιος είναι ο δολοφόνος;
Αν και η ομολογία του ΝτεΣάλβο εξέπληξε τις αρχές με τις συνταρακτικές λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν, υπήρχαν πολλοί που δεν πίστευαν ότι ήταν πράγματι ο δολοφόνος.
Υπήρχαν μερικές ανακρίβειες στην κατάθεσή του, οι οποίες μάλιστα συμφωνούσαν με ανακρίβειες που είχαν τυπωθεί στις εφημερίδες.
Όσοι γνώριζαν τον ΝτεΣάλβο δεν πίστευαν ότι ήταν ικανός να διαπράξει τόσο φριχτά εγκλήματα, αν και είχε αποδειχτεί ότι είχε βιάσει δεκάδες γυναίκες.
Πίστευαν όμως ότι ήταν πολύ πρόθυμος να πει ψέματα για να κεντρίσει τα βλέμματα του κόσμου και να γίνει διάσημος.

Ένα ακόμα στοιχείο ήταν ότι ο ΝτεΣάλβο, αν και δεν διέθετε ιδιαίτερα υψηλή νοημοσύνη, μπορούσε να απομνημονεύσει τεράστιο όγκο πληροφοριών.
Γι’ αυτό πολλοί θεώρησαν ότι είχε μελετήσει προσεχτικά τα στοιχεία που είχαν δημοσιευτεί στις εφημερίδες και τα έμαθε απ’ έξω.
Ο ψυχίατρος Έιμς Ρόμπι ήταν σίγουρος ότι αν δεν τον σκότωναν, ο Ντε Σάλβο θα είχε δώσει το όνομα του πραγματικού στραγγαλιστή, με τον οποίο ίσως και να συνεργαζόταν.

Το 2013 εξετάστηκε το DNA που βρέθηκε στο σπίτι του τελευταίου θύματος, της 19χρονης Μαίρη Σάλιβαν και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ταίριαζε απόλυτα με το DNA του Ντε Σάλβο.
Οι νέες ανακαλύψεις έχουν οδηγήσει ορισμένους μελετητές στο συμπέρασμα ότι ο Ντε Σάλβο μπορεί να διέπραξε ορισμένους απ’ τους φόνους, αλλά όχι όλους.

πηγη:  http://www.mixanitouxronou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου