Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

7 Δεκεμβρίου 1948: γεννιέται ο Λάκης Παπαδόπουλος, (Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ), τραγουδοποιός.


Ο Λάκης Παπαδόπουλος είναι Έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης. Γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 1948. Είναι γνωστός και με το όνομα ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην δεκαετία του 60 με το συγκρότημα “Dragons”. Στην δισκογραφία εμφανίστηκε το 1981. Ο Λάκης Παπαδόπουλος αν και ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Ροκ έχει δώσει πολλά τραγούδια σε καλλιτέχνες από τον χώρο της λαϊκής μουσικής.

Δισκογραφία

Προσωπικοί Δίσκοι

1983: Άκυρο
1984: Ωραία ήταν όλα σήμερα - Καληνύχτα
1986: Πρόβα
1987: Αγώνες Ταχύτητας
1990: Έλα ΓοριΛάκη
1991: Τα πρώτα μου τραγούδια (Οι δυο πρώτοι του δίσκοι σε ένα CD)
1992: Έγινα για σένα Τούρκος
1994: Σκουπίδι του Σαββατοκύριακου
1995: Δικαίωμα στο όνειρο
1997: Το μόνο φίλο μου τον λένε Ιούδα
2000: 11
2002: Κάτι γλυκό
2003: Συλλογή 1983-2003
2006: Δεν έχω στιγμές
2006: 14 Μεγάλα Τραγούδια
2008: Της νύχτας τα ηχεία

Δίσκοι που υπογράφει σαν συνθέτης
1984: Περίπου - Αρλέτα
1984: Τσάι Γιασεμιού - Αρλέτα
1986: Κατά βάθος Αλεπού - Ελένη Δήμου
1990: Χαίρω πολύ! - Μαργαρίτα Ζορμπαλά
1991: Οπωσδήποτε - Τερέζα
1992: Εσείς οι απ' έξω - Μανώλης Μητσιάς
1992: Να προσέχεις - Αφροδίτη Φρυδά
1995: Η σούστα - Διάφοροι
1996: Πασπαρτού - Διάφοροι
1999: Άρωμα αγάπης - Μαρία Ρουσσέα
1999: Το παλιό μου παλτό (single) - Χρήστος Δάντης
2009: Πασπαρτού - Διάφοροι (επανέκδοση)
2009: Κάπως έτσι - Ισμήνη Πεπέ

Συμμετοχές ως ερμηνευτής
1989 Αχ! Μαρία - Διάφοροι
1991 Άσε τα κρυφά κρυμμένα - Αρλέτα
1992 Μικρές ανήθικες προτάσεις - ΤάSOS (Τάσος Βουγιατζής)
1992 Μπορείς να πηγαίνεις - Γιώργος Μαργαρίτης
1993 Τι έρωτας κι αυτός - Πασχάλης
1994 Της αγάπης μαχαιριά - Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
1995 Η αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι - Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
1998 Various - Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος
1999 Νετρίνο (soundtrack) - Άλκης Παπαδόπουλος
2001 Συμβόλαιο τιμής - Goin' Through
2003 Ακουαρέλα - Ηλίας Μακρίδης
2005 Ρε γυαλάκια πονηρέ - Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό)
2005 Σ' έχω ερωτευθεί - Σάκης Ρουβάς
2005 Ναυαγοί στο διαδίκτυο - Γιώργος Σύννος
2007 Θαλής & Θάλεια - Ταξίδι στη χώρα της σοφίας - Διάφοροι
2008 Έλα - Ελεωνόρα Ζουγανέλη
2008 Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια - Παντελής Αμπαζής
2008 Τραγουδάκια γάλακτος - Μέλπω Χαλκουτσάκη / Άλκηστη Χαλικιά
2009 Μονολογώντας - Μιχάλης Τούμπουρος
2009 Stavento Restarted - Σήμερα το γιορτάζω - Stavento
2011 Όλα είναι μες το μυαλο - Νίκος Καρβέλας

Συμμετοχές ως συνθέτης
1981 Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Κέρκυρα '81 - Διάφοροι
1981 Με την Ελπίδα - Ελπίδα
1982 Σ'ένα κόσμο σαν κι αυτόν - Βίκυ Μοσχολιού
1982 Φοβάμαι - Βασίλης Παπακωνσταντίνου
1986 Η νύχτα το απαιτεί - Χριστιάνα
1987 Επόμενος σταθμός - Γιώργος Μεράντζας
1988 Για μια Αμερικάνα - Γιάννης Κούτρας
1990 Ερωτικά μηνύματα - Πασχάλης
1992 Μπορείς να πηγαίνεις - Γιώργος Μαργαρίτης
1992 Σπασμένα κομμάτια φιλιά - Χριστιάνα
1992 Αισθήσεις - Μαντώ
1992 Ζαμανφού - Σάκης Μπουλάς
1992 Το τραγούδι γυμνό - Διάφοροι
1993 Η νύχτα πίστα - Λίτσα Διαμάντη
1993 Τι έρωτας κι αυτός - Πασχάλης
1993 Σε πρώτο πρόσωπο - Πέτρος Γαϊτάνος
1995 Δεν έχω χρόνο μάτια μου - Σωτηρία Λεονάρδου
1998 Άννα Μελίτη - Άννα Μελίτη
1999 Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ; - Πυξ Λαξ
1999 Το παλιό μου παλτό - Χρήστος Δάντης
1999 Άχρηστα ρολόγια - Ντομένικα
2000 Τίποτα δεν κρύβεται κάτω απ' τον ήλιο - Σύννεφα με παντελόνια
2000 Παράξενη Γιορτή - Μιχάλης Χατζηγιάννης
2001 Το δωμάτιο - Χρήστος Δάντης
2002 Σταγόνα (single) - Ελισάβετ Σπανού
2003 Τι τραγούδι να σου πω - Γιάννης Κότσιρας
2004 Στα τραγούδια που σου γράφω - Γιώργος Νταλάρας
2005 Σ' έχω ερωτευθεί - Σάκης Ρουβάς
2005 Κάτι δυνατό - Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης
2005 Στη χώρα του ποτέ - Νίκος Μίχας
2005 Μετά - Γιάννης Βαρδής
2005 Μην πεις ποτέ - Ανδριάνα Μπάμπαλη
2006 Θέλω να μάθω - Παναγιώτης Ραφαηλίδης
2006 Πάμε μακριά - Κώστας Μακεδόνας
2006 Απροσδόκητος ήλιος - Χριστίνα Μαραγκόζη
2006 Πόσα χρωστάω - Χρύσπα
2006 Υπάρχει αγάπη εδώ - Σάκης Ρουβάς
2006 Τάμτα - Τάμτα
2006 Παιχνίδι ισορροπίας - Δόμνα Κουντούρη
2006 Όταν αλλάζει ο καιρός - Αγνή
2007 Μετωπική - Βασίλης Παπακωνσταντίνου
2007 Η αγάπη γεννιέται πάντα το πρωί - Κωνσταντίνος Μάτσικας
2007 Μια στιγμή εσύ κι εγώ/Έλα στο ρυθμό (single) - Tamta
2008 Πάντα κάτι μένει - Μάνος Ελευθερίου
2008 Κλεψύδρα - Onirama
2008 Κρατάει για πάντα (single) - Γιώργος Λιανός
2008 Στη Διαπασών - Δημήτρης Μητροπάνος
2009 Και πάλι χαίρετε! - Αρλέτα
2010 Η Κυρά του χορού - Γιώργος Καπνίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου