Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

7 Δεκεμβρίου 1952: γεννιέται ο Γιώργος Χωραφάς, ηθοποιός. (Πολίτικη Κουζίνα)


Ο Γιώργος Χωραφάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι και είναι ελληνικής καταγωγής.

Μόνιμος κάτοικος της γαλλικής πρωτεύουσας, μιλά άπταιστα Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά και δέχεται προτάσεις για διεθνείς παραγωγές.

Από την εμπειρία του και τα ενδιαφέροντά του αντλεί στοιχεία τα οποία τον βοηθούν να υποδύεται με επιτυχία ρόλους «στερεότυπα» ή και πιο σύνθετους, όπως τον υποχθόνιο Cuervo Jones ή τον αμφιλεγόμενο Κολόμπο.

Στην Ισπανία έγινε γνωστός από τις ταινίες “Pasion Turca” του Vicente Aranda και “Muere Mi Vida” του Mar Taragona. Στην Ελλάδα κέρδισε τις εντυπώσεις στην ταινία της Λουκίας Ρικάκη “Κουαρτέτο σε Τέσσερις Κινήσεις” και στη “Σφαγή του Κόκορα” του Ανδρέα Πάντζη, για την οποία κέρδισε το βραβείο του α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και "Πολίτικη Κουζίνα" του Τάσου Μπουλμέτη. Το 2010 πρωταγωγνιστεί στην ταινία "Επικίνδυνες Μαγειρικές" δίπλα στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την Κάτια Ζυγούλη. Στην Αγγλία έχει συνεργαστεί με το BBC σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας «Bambino Mio” με την Julie Walters.Στη Γαλλία έχει παίξει σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Πιο συγκεκριμένα: "Long Live the Bride and the Liberation of Kurdistan", σε σκηνοθεσία Hiner Saleem, "Préférence" (Grégoire Delacourt), και "Love, Math and Sex" (Charlotte Silvera). Επίσης είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές όπως: "Le Château des Oliviers" με την Brigitte Fossey, "Tramontane" με την Alexandra Vandernoot και, πρόσφατα, "La Bicyclette Bleue" με την Λετίσια Κάστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου